Praktijkadres
Klaverlaan 130 Arnhem
Telefoon
(026) 4422 117

Intake en eerste behandeling

Voor uw eerste consult wordt u gevraagd om een uitgebreid vragenformulier in te vullen. We vragen u om hier goed de tijd voor te nemen: het geeft de chiropractoren een eerste indruk van u als persoon en uw huidige gezondheid, alsook van klachten of blessures uit het verleden. Het geeft u ook alvast de tijd om zich voor te bereiden op het eerste vraaggesprek met de chiropractor. Het meenemen van röntgenfoto’s, MRI scans of andere onderzoeken wordt op prijs gesteld. Het helpt uw chiropractor een beter beeld te krijgen over uw klacht.

Nadat uw gezondheidsgeschiedenis is besproken, zal de chiropractor u uitvoerig lichamelijk onderzoeken waarbij hij neurologische, orthopedische, kinesiologische (zie hieronder) en chiropractische onderzoeksmethoden toepast om de oorzaak van uw klachten te vinden.

Soms zal uw chiropractor het noodzakelijk vinden om eerst röntgenfoto’s te laten maken (dit kan alleen via verwijzing van uw huisarts) of om bestaande foto’s op te vragen.

Na het onderzoek zal de chiropractor de bevindingen met u bespreken. Als de chiropractor concludeert dat hij u kan helpen,  dan zal hij een passend en persoonlijk behandelplan voorstellen en bij goedkeuring meteen met de behandeling beginnen. Vaak is de eerste behandeling een lichte en korte behandeling, om te zien hoe u op de behandeling reageert.

De chiropractor heeft meerdere behandelopties. Er zijn technieken waarbij soms een klein duwtje of manipulatie wordt gegeven. Soms zal daarbij een klein geluidje (“knakje”) te horen zijn. Dit geluidje is het gevolg van de snelle drukwisseling binnen het gewricht. Er zijn verscheidene andere behandelmethodes: door gebruik van een klein apparaatje (de Activator), en massage/percussieapparaat, een speciale behandelbank (Cox of Thompson Technique), of spierspecifieke methoden (bijvoorbeeld triggerpoint therapie of myofasciale therapie). Vaak zal de chiropractor u ook oefeningen voorschrijven, en/of adviezen geven over houding en voeding.

Professional Applied Kinesiologie (P.A.K.)

P.A.K. is een diagnostische methode die aan de hand van spiertesten en door het “uitdagen” van het zenuwstelsel (functionele neurologie) de oorzaak probeert te achterhalen van verschillenden functiestoornissen die in het lichaam aanwezig zijn. Door gebruik te maken van P.A.K. kunnen er effectief en efficiënt problemen worden opgespoord en opgelost. Doordat uw behandeling en andere technieken meer doelgericht zijn, zal er ook sprake zijn van minder behandelingen, van een directer waarneembaar resultaat en van controle op het aanhouden van dit resultaat.